5:02 PM

Trip to Melaka

Hujung minggu lalu kami ke Melaka. Walaupun dekat je dengan Nilai tapi rupa-rupanya inilah pertama kali saya menikmati keindahan Melaka dengan sebenar-benarnya. So I nak share la gambar2 yang diambil.....

 Nadia dapat binocular...

lunch kat hentian rehat air keroh tu....kat sini sume masakan panas je tau. Tak sah kalau tak makan asam pedas melaka. Ni asam pedas ikan kembung dan asam pedas daging tetel. Sayur kailan ikan masin.
Ni lah menara Taming sari, setinggi 80m... dapat lihat pemandangan bandaraya melaka...sape2 yang gayat tu, eloklah naik ni.
Double decker ni round seluruh bandaraya melaka, saya cadangkan kawan2 semua naik ni. Tiket rm5 untuk dewasa.
Alahai comelnye motor ni...boleh naik berdua pulak tu...

Dinner di Umbai, restoran terapung.....wajib ada otak2
Nasi lemak daun pisang
 siakap 3 rasa
sambal sotong
Nadia dapat garfield

Pendek kata, ni lah trip Melaka yang paling best sekali setakat ni. Satu je yang kami tak naik, Melaka cruise... tapi next time nak naik jugaklah...
Pada pendapat saya, Melaka memang best la untuk dijadikan destinasi percutian.